Empower Oarlock a Nielsen Kellerman elektronikus tulipánja

Nielsen Kellerman Ecsedi Ákos
2016. 08. 15. 20:23:00
Empower Oarlock a Nielsen Kellerman elektronikus tulipánja

 

"Amit mi érzünk, az nagyon különbözik attól amit ténylegesen csinálunk. Ez a mérőeszköz nem hazudik,  megmutatja hogy mit csinálsz, az erőt a teljesítményt és a szögeket." ( Kleshnev )

A Nielsen-Kellerman (NK) augusztus  hónapban mutatta be  a Bio Row-val  közös fejlesztésű Empower Oarlock elektronikus evezős tulipánt. Ez az eszköz online betekintést és visszacsatolást ad a versenyzők és edzők számára a biomechanikus adatokba,  az eredményesebb  edzés  és a jobb hatásfokú evezés érdekében. Az Empower Oarlock használata  végsősoron a hajósebesség növekedését ígéri minden evezős hajónemben. A használatot megkönnyítendő, vezetékmentesen   ( Bluetooth® low energy ) csatlakozik a jól ismert  NK SpeedCoach GPS 2 tréningcsomaggal felszerelt változatához.

A mechanikus tulipán egyszerű cseréjével  az Empower Oarlock elfogadható áron teszi lehetővé  egy sor biomechanikus adat mérését és megjelenítését. Ilyenek pl. a vízfogás és szabadítás szöge a vízfogás és szabadítás hatékonysága, vagy az erő maximuma a csapás során. A hajóhajtás mértéke  erő,  csapásonkénti munka, vagy teljesítmény formában férhető hozzá. Ezek a mérések csapásonként frissülnek és  rádiós úton azonnal megjelennek - az elhatározástól függően- az evezős vagy az edzői motoros fedélzeti SpeedCoach GPS2 készülékén .

Az Empower Oarlock egy hosszútávú együttműködés eredménye  Nielsen Kellerman és Valery Kleshnev a Bio Row biomechanikai kutató és tanácsadó cég alapítója és igazgatója között. Az NK és Kleshnev  2014 óta dolgozik együtt  a piacvezető  NK robusztus,  ugyanakkor   felhasználóbarát technológiájának és a Bio Row féle komplex biomechanikai megközelítésnek az összeházasításában. Az Empower Oarlock  széleskörű tesztelésen esett át a legkülönfélébb szintű evezősök közreműködésével és bizonyítást nyert hasznossága úgy az alapfok elsajátításában, mint a nemzeti válogatottak tudásának finomításában.

Még emlékszem amikor 20 évvel ezelőtt piacra dobtuk a SpeedCoach-ot  ami a sebességmérést elérhetővé tette mindenki számára. Most úgy látom minden megismétlődik a szögek és erők mérésével  és izgalmas lesz látni, hogy ezek az ismeretek hogyan vezetnek majd a hajósebesség növekedéséhez” nyilatkozta Michael Naughton  az NK termékmenedzsment  igazgatója.

„Az Empower Oarlock jó motiváció. Azonnal látod az erőfeszítésed eredményét. Az evezésnek intellektuálisabb, magabiztosabb és hatékonyabb felügyeletet ad - mondta Valery Kleshnev a Bio Row alapítója. Amit mi érzünk, az nagyon különbözik attól amit ténylegesen csinálunk. Ez a mérőeszköz nem hazudik,  megmutatja hogy mit csinálsz, az erőt a teljesítményt és a szögeket.”

Az Empower Oarlock  mindkét, scull és oar formátumban kapható lesz 2016 őszétől. NK jelenleg előrendeléseket fogad, fizetés csak a szállítás megkezdésekor aktuális. 

 

Technikai részletek

Az Empower Oarlock adatai a SpeedCoach GPS2 kijelzőjén jelennek meg. A mérő tulipánok mindegyike  párosítva van a versenyző vagy az edző SpeedCoach készülékével.

Mérési lehetőségek :

 • Vízfogás szöge
 • Max. erő szöge
 • Szabadítás szöge
 • Erő
 • Csúszás vízfogáskor
 • Mosás szabadításkor
 • Teljesítmény
 • Átlagteljesítmény
 • Csapáshossz
 • Csapásonkénti munka
 • Effektív csapáshossz
 • Átlagmunka csapásonként
 • Erő maximum

Kapcsolat és szoftver

A vezetékmentes kapcsolat  Bluetooth® Low Energy szabványra épül.  A kapcsolat hatótávolsága kb. 30 m látótávolságban. Működő SpeedCoach hiányában a tulipán 10 perc után automatikusan kikapcsol. Az adatok PC-re töltéséhez   Windows és Mac OSX  alatt futó  NK LINK szoftver és az NK USB dongle ( Training pack tartozék ) szükséges.  A kiválasztott  pálya exportálható Excel kompatibilis CSV  vagy .fit  fájlba  ez utóbbi  feldolgozható  olyan 3. fél által írt szoftverekkel mint a Training Peaks vagy Strava

Konfiguráció

Az Empower Oarlock  rendelhető  páros és váltott evezős hajókba,  különböző  tengelyméretekhez való cserélhető betétekkel.

Táplálás

1 db  AA méretű elem Energizer Ultimate Lithium javasolt, vagy NiMH  akkumulátor  mint pl.  Panasonic Eneloop® és Eneloop® Pro vagy Maha Powerex. Alkáli elemek nem javasoltak.  Az telepek okozta sérülésekre ( kifolyt elektrolit ) nem vonatkozik a jótállás !!

Környezetállóság

Az Empower Oarlock napi használatra készült. Vízállósága IP 67 fokozatnak felel meg, amely  szerint 1m vízmélységben  30  perc  időtartamot kell túlélnie, ütés és törésállósága MIL-STD-810G, Transit Shock, Method 516.5, Procedure IV szabvány szerinti, ami lefedi a szokásos csónakházi ki és beszállítással járó ütközéseket. A mérő tulipán működési hőmérséklet tartománya  0 Co – 55 Co5-95%  páratartalom mellett. Tárolási hőmérséklet  -30 Co – 60 Co

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír újdonság
blog comments powered by Disqus
HOT product !

 NK Empower mérő tulipán

Mérési lehetőségek : 

 • Vízfogási szög
 • Szabadítási szög 
 • Csapáshossz
 • Effektív csapáshossz
 • Erő
 • Teljesítmény
 • Csapásonkénti munka
 • Átlagmunka csapásonként
Gyártók
NK katalógus

http://www.nkhome.com/pdfs/NK_RowingCatalog_lowRes.pdf

Töltse le legújabb NK katalógusunkat

Legnépszerűbbek
Kestrel Wireless Datablogger

Speed Coach GPS SUP

SpeedCoach SUP ( VO2) mérés