Ki mondta, hogy a kajakba nem jó a SpeedCoach ?

Ecsedi Ákos
2018. 04. 18. 16:00:00
Ki mondta, hogy a kajakba nem jó a SpeedCoach ?

Az amerikai  Nielsen Kellerman cég a gyártója és forgalmazója a világ legelismertebb StrokeCoach, SpeedCoach, Interval2000 stb. márkanéven ismert evezős computereinek. Ezeknek a termékeknek a szolgáltatásai és tulajdonságai edzések és világversenyek százai alatt csiszolódtak össze  nemcsak az evezősök, de az összes lapáttal hajtott sporthajók igényeivel is. Kipróbáltuk, hogy az evezős körökben népszerű SpeedCoach tempómérő, hogyan válik be egy verseny kajakban.

De mi  is az a SpeedCoach ?

Az amerikai  Nielsen Kellerman cég a gyártója és forgalmazója a világ legelismertebb StrokeCoach, SpeedCoach, Interval2000 stb. márkanéven ismert evezős computereinek. Ezeknek a termékeknek a szolgáltatásai és tulajdonságai edzések és világversenyek százai alatt csiszolódtak össze  nemcsak az evezősök, de az összes lapáttal hajtott sporthajók igényeivel is.

Az önerővel hajtott sporthajók világában ugyanazok a  mozgatórugók: minél gyorsabban minél könnyebben, minél messzebb jutni. Legyen kajak vagy kenulapát a kézben, legyen gurulókocsi az evezős alatt, ugyanazt a nyelvet beszéljük, ugyanazokra a dolgokra kérdezünk : sebesség, csapásszám, idő, hajófuttatás, ötszáz méterre vonatkozó idő…

Ma már a hajó konstrukciója sem okoz fejfájást A GPS-t és gyorsulásmérőt tartalmazó eszközök nem kívánnak kábelezést, személyhez köthetők és ugyanolyan természetességgel vihetjük magunkkal kajakba, kenuba, sárkányhajóba mint egy mobil telefont.

Mérni márpedig kell, a megérzések ideje lejárt !

Az igények és lehetőségek találkoztak, így vettük a bátorságot, hogy az evezős körökben népszerű SpeedCoach műszert egy Warrior 90 versenykajakba applikáljuk.

 

Az installáció feltételei

- Az installálás nem járhat a hajó átalakításával, megbontásával

- Nem zavarhatja a versenyzőt edzés illetve verseny közben

- Szállításkor, versenykörülmények között eltávolítható legyen

 

A felhasznált elemek :

- SpeedCoach GPS II + Training pack alapműszer ( 1 )

- Pulzusmérő mellkaspánt

- Hajlított dokkoló konzol

- Opcionális mágneses impeller folyóvízre ( mérő propeller, állóvízre nem szükséges) (2)

 

Az installáció menete :

A dokkoló konzolt és az opcionális mágneses impellert a készlethez tartozó kétoldalas  időjárásálló ragasztószalaggal rögzítettük, az evezős előtt a dekkre és hátul  a  kormány előtt a hajó aljára. Az opcionális mágneses impeller érzékelője a hajó belsejében  kapott helyet, pontosan az impeller felett. A dokkolót és az impellert összekötő opcionális kábel a dokkolóból  indulva a hullámvédő tövében halad végig és a kajakos háta mögött lép be a hajó belsejébe. Állóvizes pálya esetén  az impeller és a vezetékezés elhagyható.

.

Az összeállítás jelenleg a Ganz Villamossági Evezős Klubban ( 1039 Budapest Királyok útja 297/B  Tel : 06 30 934-5480 ) tekinthető meg, felvilágosítást  és szakmai tanácsot tud adni  Halmi Béla  edző Tel :  06 70 592 1706

( 1 )  SpeedCoach GPS II

http://www.sportelektronika.hu/nielsen_kellerman_sport_monitoring_53/sebesseg_meres_62/speedcoach_gps__2_vezeteknelkuli_sebesseg_es_csapasszam_es_pulzusmero_trening_csomaggal_195

( 2 )  GPS vs Impeller

http://www.sportelektronika.hu/blog_2/a_hajosebesseg_meres_pontossaga_22

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír újdonság
blog comments powered by Disqus
HOT product !

 NK Empower mérő tulipán

Mérési lehetőségek : 

  • Vízfogási szög
  • Szabadítási szög 
  • Csapáshossz
  • Effektív csapáshossz
  • Erő
  • Teljesítmény
  • Csapásonkénti munka
  • Átlagmunka csapásonként
Gyártók
NK katalógus

http://www.nkhome.com/pdfs/NK_RowingCatalog_lowRes.pdf

Töltse le legújabb NK katalógusunkat

Legnépszerűbbek
Kestrel Wireless Datablogger

Speed Coach GPS SUP

SpeedCoach SUP ( VO2) mérés