Ön itt jár: > >

Blog

Hagyd a találgatást, kezdj el mérni !

Egy edző számára rendkívül fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legénység eléri-e azt a hajó sebességet ami a fizikai állapotából telik. De hogy választja ki ehhez a leghatékonyabb technikát a versenyzők számára ? Hogyan  kellene kezelnie a versenyzők egyéni hiányosságait ? Hogy választja ki a legjobbakat a legénységbe ? Kell-e változtatni a beállításokon ?  A megbízható válaszhoz mérni kell ...

Biztos, hogy Te is megpróbáltad és ha igen beleütköztél két választásba : vagy csak egyszerű dolgok mérésére szorítkoztál mint pl. a csapásszám és idő, amelyek nem igazán nyújtottak belátást valójában mi történik a hajóban, vagy órákat raboltál el az edzésből komplikált mérőrendszerek telepítésével majd az adatok kiértékelésével a parton...

A cél az, hogy közösen megtaláljuk azokat az eszközöket és módszereket, amelyekkel a legkevesebb ráfordítással a legtöbb információt  és a legszorosabb visszajelzést kapjuk a kívül és belül zajló folyamatokról.

2017-03-08 12:38:41 Ecsedi Ákos
NK SpeedCoach GPS 2  Érzi a tempót, mutatja a távot....
2017-03-06 16:49:12
NK Empower Oarlock mérőtulipán kicsit másképp... Tulipán, de nem virág....
2016-09-06 16:47:00 NK home; Ecsedi Ákos
Miért éppen a Nielsen Kellerman mérő tulipánja ? Előző alkalommal adtam hírt az Nielsen Kellerman új fejlesztésének az  Empower Oarlocknak a  megszületéséről.  A beharangozóból kiderült, hogy ezúttal nem az ismert SpeedCoach sorozat cizellálásáról van szó, hanem egy  markáns irányváltásról, amelynek célja mélyebb információkat adni a hajó tényleges hajtásáról.
2016-08-15 20:27:00 Nielsen Kellerman Ecsedi Ákos
Empower Oarlock a Nielsen Kellerman elektronikus tulipánja

 

"Amit mi érzünk, az nagyon különbözik attól amit ténylegesen csinálunk. Ez a mérőeszköz nem hazudik,  megmutatja hogy mit csinálsz, az erőt a teljesítményt és a szögeket." ( Kleshnev )

2015-12-04 17:02:44 Ecsedi Ákos, V. Klesnev, Johannes Rudolf, Des Jacobsen
Erőmérő szenzorok A sorozat záró részében elérkeztünk az erőmérő szenzorokhoz. A felsorolás nem teljes, hiszen naponta jelennek meg újabb eszközök és újabb gyártók a piacon. Igyekeztem  gyártmány és típussemlegesen bemutatni az adott  konstrukciókhoz tartozó  az előnyöket és hátrányokat, indokolt és indokolatlan elvárásokat amelyekkel a mérés során tisztában kell lenni.  
2015-10-27 00:00:00 Ecsedi Ákos, Johannes Rudolf, Valery Kleshnev, Julie Alexander
Az Erő legyen veletek !

A sorozat harmadik részében  elérkeztünk a hajóban ébredő erők méréséhez. Minden rész egy mérési szintet képviselt,  így az első rész a felszíni jellemzők, mint pl. a sebesség, mérési kérdéseit tárgyalja, a második rész a hajóhajtás és a gyorsulásgörbe összefüggéseivel foglalkozik,  a jelenlegi fejezetben pedig eljutunk a legénység tagjaihoz köthető erő, munka és teljesítmény diagramokig. 

2015-09-30 14:08:36 Ecsedi Ákos
A Blue Ocean lesz a Head Of The Charles® Regatta 2015 hivatalos megafonja .

A Blue Ocean  egy robusztus, tengerálló megafon, kimondottan mostoha vízi  környezetre tervezve. A Blue Ocean megafon nélkülözhetetlen mindazok számára akiket munkájuk vagy az edzések a vízhez kötnek.

 

2015-09-22 17:58:00 Ecsedi Ákos ( Johannes Rudolf , Valery Kleshnev )
Mi köze a lapáthajlásnak a trambulinhoz ? Milyen hatással van a lapátnyél rugalmassága az evezés hatékonyságára, a csapásmenti erőeloszlásra ?.
2015-07-07 15:37:00 Ecsedi Ákos
Hőterhelés mérése

Újra itt a hőség….A forró nyarak  alatt a híradások hetente számoltak be fiatal vagy idősebb sportolók összeomlásáról  vagy komoly, a meleg  által indukált betegségektől. Hogyan hat a meleg az emberi szervezet működésére, hogyan mérhetjük a hőstressz mértékét és hogyan kerülhetjük el a súlyos, gyakran végzetes kimenetelű baleseteket.?

2015-06-18 16:57:00 Ecsedi Ákos
NK SUP specifikus kalóriafogyasztás mérése SpeedCoach SUP 2  az egyetlen termék a piacon amely  SUB specifikus kalória fogyasztást mér.
HOT product !

 NK Empower mérő tulipán

Mérési lehetőségek : 

 • Vízfogási szög
 • Szabadítási szög 
 • Csapáshossz
 • Effektív csapáshossz
 • Erő
 • Teljesítmény
 • Csapásonkénti munka
 • Átlagmunka csapásonként
Gyártók
NK katalógus

http://www.nkhome.com/pdfs/NK_RowingCatalog_lowRes.pdf

Töltse le legújabb NK katalógusunkat

Legnépszerűbbek
Kestrel Wireless Datablogger

Speed Coach GPS SUP

SpeedCoach SUP ( VO2) mérés