Ön itt jár: > >

Blog

Hagyd a találgatást, kezdj el mérni !

Egy edző számára rendkívül fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legénység eléri-e azt a hajó sebességet ami a fizikai állapotából telik. De hogy választja ki ehhez a leghatékonyabb technikát a versenyzők számára ? Hogyan  kellene kezelnie a versenyzők egyéni hiányosságait ? Hogy választja ki a legjobbakat a legénységbe ? Kell-e változtatni a beállításokon ?  A megbízható válaszhoz mérni kell ...

Biztos, hogy Te is megpróbáltad és ha igen beleütköztél két választásba : vagy csak egyszerű dolgok mérésére szorítkoztál mint pl. a csapásszám és idő, amelyek nem igazán nyújtottak belátást valójában mi történik a hajóban, vagy órákat raboltál el az edzésből komplikált mérőrendszerek telepítésével majd az adatok kiértékelésével a parton...

A cél az, hogy közösen megtaláljuk azokat az eszközöket és módszereket, amelyekkel a legkevesebb ráfordítással a legtöbb információt  és a legszorosabb visszajelzést kapjuk a kívül és belül zajló folyamatokról.

2018. 07. 01. 19:57:18 Joe Racosky, Ben Churchill, Ecsedi Ákos
Kapocs a nagyvilághoz Tizenkilencre lapot húzott az  NK amikor feltöltötte a Live LiNK applikációját az iOS és Androidos webáruházakba. Ezzel a fejlesztéssel  lehetővé tette az amúgy is ütős  SpeedCoach GPS 2  és  Empower Oarlock  kombo mérési információinak  megosztását nemcsak a sportolók és edzők, hanem  az értő  sportközönség számára is. 
2018. 06. 10. 00:00:00 Ben Churchill NK, Ecsedi Ákos
A hiányzó láncszem

Bemutatjuk az NK új applikációját a Live LiNK-et

Az  NK Live LiNK  egy új lehetőség a SpeedCoach GPS 2. adatfolyamához való on-line hozzáférésnek.
2018. 05. 07. 17:47:14 Ecsedi Ákos
Firmware javítás az Empower Oarlock munka és teljesítmény méréséhez

Munka- és teljesítményhiba-javítás - Empower Oarlock

Az NK SpeedCoach firmware-ben felfedeztek egy olyan hibát,  amely  hamis munka és teljesítményszámítást eredményezett. A javítás módja az alábbiakban :
2018. 04. 18. 16:29:25 Ecsedi Ákos
Ki mondta, hogy a kajakba nem jó a SpeedCoach ?

Az amerikai  Nielsen Kellerman cég a gyártója és forgalmazója a világ legelismertebb StrokeCoach, SpeedCoach, Interval2000 stb. márkanéven ismert evezős computereinek. Ezeknek a termékeknek a szolgáltatásai és tulajdonságai edzések és világversenyek százai alatt csiszolódtak össze  nemcsak az evezősök, de az összes lapáttal hajtott sporthajók igényeivel is. Kipróbáltuk, hogy az evezős körökben népszerű SpeedCoach tempómérő, hogyan válik be egy verseny kajakban.

2017. 03. 08. 12:38:41 Ecsedi Ákos
NK SpeedCoach GPS 2  Érzi a tempót, mutatja a távot....
2017. 03. 06. 16:49:12
NK Empower Oarlock mérőtulipán kicsit másképp... Tulipán, de nem virág....
2016. 09. 06. 16:47:00 NK home; Ecsedi Ákos
Miért éppen a Nielsen Kellerman mérő tulipánja ? Előző alkalommal adtam hírt az Nielsen Kellerman új fejlesztésének az  Empower Oarlocknak a  megszületéséről.  A beharangozóból kiderült, hogy ezúttal nem az ismert SpeedCoach sorozat cizellálásáról van szó, hanem egy  markáns irányváltásról, amelynek célja mélyebb információkat adni a hajó tényleges hajtásáról.
2016. 08. 15. 20:27:00 Nielsen Kellerman Ecsedi Ákos
Empower Oarlock a Nielsen Kellerman elektronikus tulipánja

 

"Amit mi érzünk, az nagyon különbözik attól amit ténylegesen csinálunk. Ez a mérőeszköz nem hazudik,  megmutatja hogy mit csinálsz, az erőt a teljesítményt és a szögeket." ( Kleshnev )

2015. 12. 04. 17:02:44 Ecsedi Ákos, V. Klesnev, Johannes Rudolf, Des Jacobsen
Erőmérő szenzorok A sorozat záró részében elérkeztünk az erőmérő szenzorokhoz. A felsorolás nem teljes, hiszen naponta jelennek meg újabb eszközök és újabb gyártók a piacon. Igyekeztem  gyártmány és típussemlegesen bemutatni az adott  konstrukciókhoz tartozó  az előnyöket és hátrányokat, indokolt és indokolatlan elvárásokat amelyekkel a mérés során tisztában kell lenni.  
2015. 10. 27. 00:00:00 Ecsedi Ákos, Johannes Rudolf, Valery Kleshnev, Julie Alexander
Az Erő legyen veletek !

A sorozat harmadik részében  elérkeztünk a hajóban ébredő erők méréséhez. Minden rész egy mérési szintet képviselt,  így az első rész a felszíni jellemzők, mint pl. a sebesség, mérési kérdéseit tárgyalja, a második rész a hajóhajtás és a gyorsulásgörbe összefüggéseivel foglalkozik,  a jelenlegi fejezetben pedig eljutunk a legénység tagjaihoz köthető erő, munka és teljesítmény diagramokig. 

HOT product !

 NK Empower mérő tulipán

Mérési lehetőségek : 

 • Vízfogási szög
 • Szabadítási szög 
 • Csapáshossz
 • Effektív csapáshossz
 • Erő
 • Teljesítmény
 • Csapásonkénti munka
 • Átlagmunka csapásonként
Gyártók
NK katalógus

http://www.nkhome.com/pdfs/NK_RowingCatalog_lowRes.pdf

Töltse le legújabb NK katalógusunkat

Legnépszerűbbek
Kestrel Wireless Datablogger

Speed Coach GPS SUP

SpeedCoach SUP ( VO2) mérés